Perenio, jako nedílná součást skupiny ASBIS, a Transatel oznámily spolupráci, jejímž cílem je rozšířit možnosti rozložené pracovní síly v podnicích pomocí vylepšených řešení konektivity

23 února 2022

Společnosti ASBISc Enterprises Plc a Transatel se spojily, aby integrovaly router Perenio IoT Router Elegance s celosvětovými službami LTE/5G a umožnily podnikům poskytovat jednoduché, bezpečné a rozšiřitelné připojení pro zaměstnance pracující na dálku.

Vzhledem k tomu, že rozložená pracovní síla se stane novou normou, očekává se od podniků, že svým zaměstnancům, kteří pracují na vzdálených místech, poskytnou bezpečná, jednoduchá a mobilní řešení připojení. Spolupráce skupiny ASBIS a společnosti Transatel vyřešila tuto novou výzvu a zvýšila výkonnost zaměstnanců pracujících na dálku díky optimálnímu připojení kdekoli. Společně vyvinuli řešení, které je:

  • Odolné: Spolehlivé řešení navržené tak, aby nedocházelo k výpadkům, s možností přepnutí z ethernetu na mobilní síť.
  • Zabezpečené: bezpečné přenosy dat a uplatňování pravidel zásad důvěryhodnosti.
  • Rozšiřitelné: jedinečná integrace pro použití v celém regionu
  • Flexibilní: efektivní proces správu SIM karet s jednoduchým a výkonným webovým portálem

Podniky tak nyní mohou využít řešení na klíč, které zahrnuje:

  • Pracovní stanici předkonfigurovanou společností Perenio & Transatel s dropshippingem,
  • Globální připojení LTE/5G s QoS,
  • Společný podnikový ekosystém a zásady správy zařízení,
  • Podnikové monitorovací/podpůrné/provozní centrum,
  • Záložní připojení WAN (pevné+mobilní).

Perenio’s IoT Router Elegance je výkonnější než běžný router a nabízí funkce inteligentní domácnosti, duální ethernet a mobilní připojení a také vestavěnou baterii, která umožňuje autonomní práci odkudkoli. Globální řešení spravované konektivity společnosti Transatel navíc poskytují zákazníkům bezpečnou konektivitu LTE/5G po celém světě, podporu z jednoho místa, flexibilní tarifní plány a mnoho dalšího.

Bezpečnost je v popředí této spolupráce, protože trend hybridní práce přinesl nové hrozby a rostoucí rizika kybernetické bezpečnosti.

Podle zprávy NTT 2021 Global Workplace Report, 80,7 % vedoucích IT pracovníků tvrdí, že je pro ně obtížnější odhalit bezpečnostní nebo obchodní rizika způsobená zaměstnanci, kteří pracují na dálku. Pro splnění požadavků CSO může router IoT Elegance založený na systému Linux nasadit libovolnou konfiguraci VPN nebo antivirového programu, aby bylo připojení bezpečné i v těch nejvzdálenějších lokalitách. Kromě toho poskytuje připojení LTE/5G společnosti Transatel pokročilé IPSec VPN nebo přímé směrování do datového centra klienta. Možnost pečlivě sledovat využití byla také očekáváním správců systému. Toto řešení jim proto umožňuje sledovat, filtrovat a exportovat spotřebu dat, SMS a hlasových služeb na SIM kartě téměř v reálném čase.

"Usilujeme o to, aby chytré technologie a řešení založené na internetu věcí byly univerzálně dostupné pro podniky i spotřebitele. Proto neustále hledáme nové možnosti strategického partnerství v rámci našeho ekosystému. Spolupráce s telekomunikačními operátory je pro nás obzvláště důležitá, protože umožňuje našim partnerům nabídnout svým zákazníkům dodatečnou hodnotu a služby", - Sergei S. Kostevitch, CTO ASBIS brands.

„Jsme velmi rádi, že můžeme zahájit tuto novou spolupráci se společností Perenio. Společně se snažíme nabízet jednoduchá, bezpečná a rozšiřitelná řešení konektivity pro posílení rozložené pracovní síly podniků. Přidáním SIM karty společnosti Transatel do svého IoT Routeru se zákazníci společnosti Perenio budou moci připojit k nejlepším dostupným mobilním sítím předních operátorů, ať jsou kdekoli.", - Jacques Bonifay, CEO Transatel.

Více informací o společném řešení Perenio a Transatel najdete na perenio.com, transatel.com a asbis.com.

O společnosti Transatel (dceřiná společnost NTT Ltd.)

Transatel poskytuje globální řešení mobilní konektivity pro operátory virtuálních mobilních sítí, internet věcí (IoT) a rozložené pracovní síly podniků. Jako přední MVNE v Evropě a průkopník v oblasti bezdrátové komunikace mezi počítači (M2M) spravuje Transatel více než 90 MVNO a více než 3 miliony SIM karet a profilů eSIM ve 180 destinacích po celém světě pro zákazníky, jako jsou Airbus, Stellantis, Worldline a Jaguar Land Rover. Další informace o společnosti Transatel naleznete na adrese https://www.transatel.com

O společnosti Perenio

Perenio je inovativní, technologicky všestranná společnost specializující se na internet věcí, Smart Home/Office, Smart Health. Více než 40 členů technického týmu (včetně průmyslových designérů, hardwarových a firmwarových inženýrů, programátorů aplikací a serverového softwaru) vytváří kompletní kapacitu pro vývoj komplexních řešení a jedinečných zcela nových produktů. Platformy IoT, routery IoT, chytré senzory a aktivní chytrá zařízení jsou produkty, na které jsme hrdí. Být nedílnou součástí skupiny ASBIS umožňuje společnosti Perenio rozšířit marketing řešení. Další informace o společnosti Perenio naleznete na adrese https://www.perenio.com

O společnosti ASBISc Enterprises Plc

ASBIS Group je předním distributorem s přidanou hodnotou, vývojářem a poskytovatelem IT, IoT produktů, řešení a služeb na trzích Evropy, Blízkého východu a Afriky (EMEA) s místními pobočkami ve střední a východní Evropě, pobaltských republikách, bývalém Sovětském svazu, na Blízkém východě a v severní Africe.

Společnost ASBIS byla založena v roce 1990 v Bělorusku, od roku 1995 působí na Kypru. Společnost má dvě hlavní distribuční centra v České republice a ve Spojených arabských emirátech, dceřiné společnosti ve 27 zemích, téměř 2 000 zaměstnanců a přibližně 20 000 aktivních zákazníků v 56 zemích světa. Akcie společnosti jsou od října 2007 kótovány na Varšavské burze cenných papírů pod symbolem "ASB" (ASBIS). Novinky a další informace naleznete na adrese: https://www.asbis.com

Buďte první, kdo se dozví o novinkách ze světa IoT, akcích a speciálních nabídkách od společnosti Perenio. Přihlaste se k odběru blogu!
Žádný spam, pouze články a obsah, díky nimž bude váš dům chytřejší.
Přihlaste se
Úspěšně jste se přihlásili k odběru e-mailového zpravodaje. Již pro vás vybíráme materiály. Do příště :)